viernes

JA ARRIBA EL NADAL

Al Nadal, com cada any, fem el festival de Nadal. De ben segur que ho farem molt bé. Ho farem amb mímica. Com som la classe dels mims, farem com ells: mourem les mans, farem símbols, escoltarem la música... però sobretot no parlarem ni farem sorolls.

També farem una cançó amb la Fernanda. Serà una cançó de Nadal tocada amb la flauta. Veureu tot el que hem après i millorat. Com som els últims en actuar, quan nosaltres acabem ens acomiadarem i el festival s'haurà acabat i bé haurem quedat.

És una història molt divertida. Esperem que us agradi.

Marc M.


Aquí veurem uns exemples de les postals nadalenques que hem fet el mims.










BON NADAL A TOTS I ENS VEIEM L'ANY VINENT!!

ELS MIMS

miércoles

LECTURA INDIVIDUAL

El meu llibre es titula Acuérdate de los dinosaurios Ana María, i és de l'autor Gabriel Janer Manilla, com podeu veure pel títol, és en castellà. El resum l'he fet en castellà també.

Damiar és un vagabundo que vive en la calle. Y cada noche para comer sólo come el pan que que le dan. Él conoce a un niña llamada Ana María y se quieren, pero los padres de Ana María no quieren que su hija salga con un vagabundo. Pero no les hace caso.

A Damiar le gusta mucho la magia y a parte se le da muy bien. El profesor le dice que actúe en un teatro y lo hace. Le va a ver toda la gente, hasta Ana María. Ella le fue a ver pero se puso tan nervioso que no lo hizo bien y le tiraron tomates.

Cuando acabaron, Ana María y Damiar se fueron juntos. Vieron que en la basura había un congelador, lo abrieron y había todo de escaleras. Entraron y eran muchos años antes. Volvieron al pasado. Vieron muchos dinosaurios y descubrieron que no se extinguieron sinó que se mataron entre ellos.

Aquest llibre no m'ha agradat. En algunes parts et lia molt, encara que en d'altres és molt divertit. Hi ha una part en la qual no podia parar de llegir ja que era molt emocionant. En una altra part no pares de riure perquè Damiar no para de fer màgia i tot li surt malament i van apareixent animals.

Mar

NOTICIES NADALENQUES

Resulta difícil decirlo pero los Reyes Magos, el Papá Noel y el Caga Tió han tenido una apocalipsis grande y muy diferente:

- El Papá Noel había comido demasiado y unos submarinistas lo han encontrado ahogado y congelado junto al Titanic.

- Los Reyes Magos, que seguían la estrella fugaz, resulta ser que era un meteorito y se les cayó encima.

- El Caga Tió estaba caminando por el bosque y un carpintero le partió en dos y lo quemó para estar caliente.

La conclusión es que este año, los padres tendrán que dar los regalos a los niñoos, ¿o ya lo hacen?

Y notícia de última hora:

Un niño llamado Estiben ha pillado a los verdaderos Reyes Magos, ¡son los padres!. Cuando fueron a dejar los regalos Estiben bajó las escaleras silenciosamente y con una cámara lo grabó todo.

Estiben


Les investigadores Irene i Anouck han descobert el secret més gran del món. Ahir a la tarde, el dia de Nadal, van sentir un soroll a la xemeneia, no van escoltar un soroll comú. Van mirar per la finesta i van veure una bola gegant de grossa, van agafar la llenterna i no es podien creure el que havien vist. Era el mismissim Pare Noel, que estava atascat a la xemeneia de la seva casa.

No podien ajudar-lo perquè no les deixava sortir a fora, però l'Anouck va sortir. 

No sabien com treure el Pare Noel de la xemeneia i van pensar que amb mantega podrien. Efectivament el van treure, però el Pare Noel no volia desvelar el seu secret, i li van dir que es quedés a casa seva perquè li feia molt mal la panxa i no es podia moure. 

Al final l'Anouck i la Irene van entregar els regals en una sola nit. Però la seva mare va escoltar sorollets i va anar a la seva habitació i va veure que no hi eren. Va obrir l'armari i no es podia creure el que havia vist. Era el Pare Noel. La mare va trucar a la policia i després van venir l'Anouck i la Irene. La mare les va castigar i tothom es va enterar de la història del Pare Noel. Encara que això no significa que no els donessin regals a elles.

Anouck


QUÈ VOLDRIA PER NADAL 

Espanya, Portugal, Andorra, França i els Estats Units s'han concentrat per donar diners als nens pobres per a que es comprin joguines i surtin de la pobresa amb medicaments i menjar.

Primer hi haurà unes urnes als col·legis electorals on es podrà votar a favor o en contra. Es podrà votar a qualsevol país que col·labori. Es comptaran tots els vots i decidiran si fer-ho o no fer-ho. S'espera que vagin a votar més de 10.000 persones de la població. Per poder votar cal presentar el DNI o el passaport. Si no es presenta cap de les dues coses, no es podrà votar.

La Generalitat de Catalunya també posarà diners. Després de les votacions, si el resultat ha sigut a favor aquests diners s'enviaran a totes les poblacions pobres que hi hagi o a les que hagin patit alguna inundació.

Sergio

lunes

POESIES DE NADAL

LA NAVIDAD

Las navidades son geniales
me lo paso muy bien
y mis amigos también.

Nos vamos de fiesta
y nos hechamos una siesta,
jugamos a un juego
y nos vamos luego.

Los Reyes Magos
nos traen regalos,
y Papa Noel
se come un pastel.

Diego

EL NADAL

Arriba el Nadal
i obrim un regal
sota l'arbre estem
i regals ens trobarem.

Torrons mengem
i ben tips ens posem.
També mengem bombons
que estan molt bons.

Un arbre de Nadal fem
i així regals en tindrem.
Melcior, Gaspar i Baltasar
molts regals ens portaran.

Irene Ansó

EL NADAL

A la vella nit de Nadal
tothom tenim un regal
una cagalcada fem
i molts carmels mengem.

En aquesta nit tan especial
muntem el pessebre o l'arbre de Nadal
també està el caga tió, 
que sempre ens porta torró.

El dia 25 de desembre
mengem pollastre amb pebre
o si no, una sopeta
ben calentoneta.

Belén

EL NADAL

Ja arriba el Nadal
i tocarem un timbal.
Menjarem torrons
i ens posarem com melons.

La Irene G. menjarà
i vella és posarà.
Regals ens donaran
i una soprpresa hi haurà.

El Nadal és molt especial
perquè tothom ho celebra,
després menjarem molts
caramenls amb mel.

Marc Padilla

viernes

ANUNCIS PUBLICITARIS

Hem fet uns anuncis publicitaris per parelles. Han sortit sobre diferents temes, aquests són:

- Un robot que ho fa tot
- Un xiclet energètic
- Un pa de ketchup
- Unes sabates que fan pudor
- Un xiclet que  no perd el sabor
- Un netejador de vidres
- Una fragància fresca de vainilla i xocolata
- Una pilota robot
- Un caramel que et fa intel·ligent
- Un robot que ajuda a vestir-te
- Una fragància de maduixa i llimona
- Un spray que disimula el menjar

El nostre anunci tracta sobre un producte de neteja que deixa els vidres impecables, es diu Cristalín. I va dirigit a la major part de la gent que neteja vidres. 
El nostre eslògan és: "Compra Cristalín i la suciedad se va en un plim!"





Sergio i Raul


El nostre anunci tracta sobre la millor colònia del món, que es diu Anir. Va dirigit a les persones adultes, per si alguna vegada oloren malament. 
El nostre eslògan és: "Si alguna vegada olores malament, deixa el desodorant i utilitza Anir, és molt millor!!!"

Anouck i Núria

miércoles

LECTURES INDIVIDUALS

El llibre es titula "La cueva del bandolero" i és de l'autor Jaume Miquel Peidro.

Aquest llibre tracta sobre un nen que es perd i el busquen quan a pocs segons el troben. Quan tornen al poble fan una festa. Al dia següent li arriba una carta al Carlos, aquest era el seu nom i li explica als seus amics que en aquesta carta l'amenacen, però no pot dir res a ningú. Els seus amics li guarden el secret. Un dels seus amics li diu que li ha d'arribar una segona carta on li explicaran que a de deixar una cosa, que encara no sap què, en un lloc concret.

Aquesta carta li arriba i fa tot el que diuen. Descobreixen què és un cinturó, on veuen que hi ha unes lletres i uns símbols, però no entenen el seu significat. Així que el deixen on els van dir.

Poc després arriba un home a agafar-ho, ells el veuen i el persegueixen. Però com l'home s'adona que l'estan seguint salta la tanca d'una casa abandonada, creua tota la casa per poder sortir per l'altre costat i  despistar-los.

El Carlos entra a una botiga a comprar i escolta una noia que està explicant el que va passar amb aquell home: que va veure com un home corria perquè l'estaven perseguint i va veure com tirava la roba al terra. Aquesta noia va agafar la roba i la va ensenyar a tothom. El Carlos la va reconeixer i van saber qui era l'home.

Un amic del Carlos, tenia un familiar que era veí de l'home misteriós. Van estar vigilant-lo, fent torns, des de casa seva i tot semblava normal. Però el tercer dia l'home va anar al cementiri, i l'Enric, que li tocava vigilar en aquell moment, el va veure com saltava la tanca i el va perseguir. L'enric torna per explicar a tots els amics el que havia vist i decideixen anar al cementiri a veure què havia anat a buscar. Quan van arribar l'hoe no hi era, però hi havia marques al terra on l'home havia estat escavant i van veure que era a la tomba d'un bandoler.

Tornen al poble, veuen que la botiga no estava oberta i decideixen anar a casa seva. Com la porta estava oberta, entren i el veuen mort al terra. S'espanten molt i marxen corrents a explicar tot el que havia passat a tothom. Quan tornen a pujar a veure'l, l'Enric, que s'havia molt sobre misteris gràcies als llibres que tenia d'en Sherlock Holmes, els explica que de'l cofre que va agafar de la tomba del bandoler, va sortir disparat un dard quan l'home va intentar obrir-lo. El dard va atravessar el coll de l'home i el va matar.

El llibre ha estat molt ben explicat, s'entén perfectament el que estàs llegint i la història. També és molt interesant. Mentre l'estava llegint em feia una mica de por a les nits, perquè pensava si podia ser una història real, encara que després veia que no. És dels millors llibres que he llegit a l'escola.

Andrés


El meu llibre es diu "Gina" i és de la Núria Albó.

La història tracta sobre una amiga de la Gina li dóna dos gats però moren. Després li va donar dos més anomenats Quim i Xipi-Xipi. Van anar a casa de la seva àvia amb una amiga de la Gina i la seva cosina Adriana. Volien anar al bosc però es van perdre. Els seus pares les van trobar.

Un dia a l'escola va venir, per poc temps, un nen estranger, es deia  Damir. No sabia parlar l'idioma però el Damir i la Gina s'entenien. El dia que marxava i tornava al seu país, en Damir, quan van venir a buscar-lo els seus pares per marxar, i li va donar un dibuix a la Gina. A ella li va agradar molt.

Aquest llibre m'ha agradat perquè té moltes aventures. Encara que hi ha una part que no m'ha agradat, és el final perquè el Damir marxa del país i la Gina no es va poder acomiadar.

Laura

lunes

LA CASTANYADA I HALLOWEEN

La tardor és una de les pitjors estacions perquè amb el vent es van movent les fulles, cauen, i si se't posa una mica de sorra a l'ull et fa molt de mal. El que té de bo és que té la Castanyada i Halloween. A l'escola celebrem la Castanyada però a les assignatures d'anglès fem Halloween.

A mi la Castanyada no m'agrada gaire perquè les castanyes no estan molt bones, encara que els panellets m'encanten, sobretot la massa. Aquest any a la nostra classe hem fet panellets de coco i, més o menys, a la majoria ens agraden.

A l'escola, només celebrem Halloween a anglès, com ja he dit, per la tradició que aquesta  celebració té. Però a la nit alguns nens de la classe anem disfressats pel carrer o a alguna casa.

Irene G.

viernes

CATALUNYA EN MINIATURA

Dimecres passat vam anar a Catalunya en Miniatura. Quan vam entrar vam haver de passar per sota d'unes cames. Després d'haver esmorzat vaig jugar amb el Nico Cruz.
Més tard, ens van ensenyar com feien les maquetes, quan les feien de fusta, aquesta es podria. Per aiquest motiu les fan de polioretano, que és una mena de plàstic. Posaven una llum i quedaba força bé. 
Després ens van ensenyar un video que tenia 6 fases. A l'habitació on ens van posar el vídeo hi havia una maqueta de la Sagrada Família.
Més tard, vam anar a donar una volta amb el Santi i ell ens va explicar coses sobre les esglèsies romàniques.
El que més em va agradar va ser el Camp Nou i una cosa que hi havia de bombers on apretaves un botó i sortia aigua. Feien que sortís aigua, però la mànega del camió no sabia apuntar cap al foc.
Per últim van aparèixer uns pallassos que es deien 3/4 de quinze i hem va agradar el ball que van fer. Després del ball vam dinar i vam jugar en un lloc on no es podia jugar. Aleshores vam anar a unes taules i ens vam quedar allà fins que vam pensar altres alternatives. L'Estiben es va inventar plans graciosos però jo estava amb l'iPod escoltant música, fins que vam aconseguir jugar a alguna cosa: al "zapatito blanco, zapatito azul, dime cuantos años tienes tú". Vam riure molt de veure alguns com s'enfadaven perquè perdien mentre altres guanyaven. 
A l'autobús ja de tornada, l'Estiben va començar a ballar  i a tots ens va fer molta gràcia.

Pablo


Ahir, 27 d'octubre, vam anar d'excursió a Catalunya en Miniatura. Primer quan vam arribar vam esmorzar en un pati on hi havia taules de picnic, després vam anar al taller on feien les maquetes i un senyor ens va explicar com feia les maquetes, quan tardava en fer-les, de quins materials...
Després d'una estona vam anar a un lloc on ens van posar un vídeo que explicava el mateix que ens va explicar l'home. I, per fi, vam anar a donar una volta per les maquetes.
A mi la maqueta que em va agradar més va ser el Camp Nou i la Sagrada Família. El lloc on vam anar a veure el video hi havia una maqueta feta de llumins molt xula i ens van dir que la va fer un senyor vellet que ho feia de "hobby", va estar molt divertit.
Quan vam acabar de passejar vam anar a un espectacle de pallassos. Va ser una mica aburrit perquè tots els trucs que feien ja me'ls sabia i no feien gràcia. Després dels pallassos vam anar a dinar, tots anavem menjar molt bé fins que em va entrar una vespa al meu dinar.
Després vam jugar una estona fins que va arribar l'autocar per tornar a l'escola.

Belén



miércoles

DIÀLEG AMB ONOMATOPEIES

N: Tu ets una piiiiiiii de mare.
A: Vaig a tancar la porta, val? Plasssss!
N: Tsssss! Per què l'has tancat?
A: Calla o et faré pam pam al culet.
N: I jo et faré plas plas a la cara.
A: Pam pam! Ara plora.
N: Ff ff ff ff, m'has fet molt de mal.
N: Ara t'enterarà! jijiji
A: Guaita nen que rebrà un altre.
N: Tiraré els teus gots preferits.
      Cling cling! Ja ja ja!
A: Pi piiii! ja ha arribat el pare.
    Li explicaré tot.
P: Què ha passat avui? Plas plas (la porta)
A: No m'escalfis.
    Piiiiii
P: De què vas?
N: Jijiji
A: Com es nota que és el teu fill.
G: Buf buf buf
P: Al menys hi ha algú content!
G: Buf buf buf
A: Perdó fill.
N: Perdó mare.

A: Ainhoa
N: Nico S.
G: Gos
P: Pare


Ainhoa i Nico S.

lunes

LECTURES INDIVIDUALS

El llibre que jo m'he llegit es titula "Gata García", és de l'autora Pilar Mateos, de l'editorial Edebé. Aquets llibre és en castellà.
El meu resum d'aquest llibre és el següent:
L'Evarist era un home una mica aburrit que treballava en un banc. Un dia se li va presentar una nena a casa seva que li va canviar la vida. Ell no volia dir-li el seu nom perquè tothom reia quan sabien com es deia.
La nena l'únic que volia era una mica de gelat i que li expliquessin un conte, però l'Evarist no se'n sabia cap. Un dia la nena li va explicar un que tractava sobre un noi que es transformava en gat.
A l'Evarist un dia, un amic seu el va cridar pel seu nom davant de la nena i ella va començar a cantar "Evarist que t'he vist".
El que més m'ha agradat del conte és quan la nena es va posar a cantar "Evaristo que te he visto y Clodoveo que te veo".
Aquest llibre m'ha agradat molt perquè hi ha diàleg, encara que sigui poc, i dibuixos. Això m'agrada perquè si no se'm fa molt aburrit i molt llarg. Encara que considero que els dibuixos són una mica estranys. Aquest llibre el recomano per a persones a qui agradi el diàleg, perquè encara que no hi hagi gaire, i ha més que en altres.


Irene B.


Jo m'he llegit "Un caracol para Emma", de l'escriptor Albert Roca Orta i de l'editorial Edebé. És un llibre en llengua castellana.
El meu resum és el següent:
El senyor Fabriso tenia un hort on a l'estiu, si feia bon temps, dinaven. L'hort estava a una capilla on guardaven les eines.
L'Emma estava fent l'examen de matemàtiques i la mestra li va trencar la closca. L'Emma es va enfadar molt. Més trad, fent esgrima, el senyor Fabriso es va trencar el tormell.
Abans de marxar cap a França, va anar corrents a la font blava a deixar-li la closca per a que s'enrecordés d'ell.
Aquest llibre en part m'ha agradat perquè tracta d'un nen que no vol marxar a França. I en part no m'ha agradat perquè és d'amor, un mica aburrit i se m'ha fet una mica llarg.

Victor

jueves

GREGUERIES


... DE LLETRES:

> La i es la vela del abecedario.
> La C es el duodeno del abecedario.
> La O es la pelota del abecedario.
> La U es el tobogán del abecedario.
> La Ñ es la n con un gusano encima.
> La O es un reloj son agujas.
> La T es el martillo del abecedario.
> La Q es la o fumando.
> La O es el donut del abecedario.
> El croisant es una M de pasta.


... D'ANIMALS:

> El tren es el gusano eléctrico.
> El pelo es el refugio de los piojos.
> El búho es un pájaro con gafas.
> El saltamontes es un trampolín.
> El gusano es un collar de bolitas.


... DEL COS HUMÀ:

> El intestino delgado es la carretera de montaña de nuestro cuerpo.
> Las ventanas son los ojos de las casas.
> La vesícula biliar es la pera de nuestro cuerpo.
> El zapato es una caja en forma de pie.
> El intestino delgado es la salchicha de nuestro cuerpo.


... DE MIMS:
> Los mimos son payasos sin voz.
> Los mimos son de la edad del blanco y negro.


... DE VARIETATS:

> La tonelada es el rey de los pesos pesados.
> El palo de hockey es un bastón al revés.
> El sol es la bombilla del mundo.
> El libro es un ordenador pequeño.

miércoles

POEMES DE LA TARDOR

HALLOWEEN
A Halloween hi ha carbasses
amb cares retallades
i qui va a la foscor
sempre tindrà molta por.


Farem carotes
i ens disfressarem de bruixotes
els nens petits tindran por
i els més grans riuran molt.


La nit de Halloween els monstres vindran
però a mi no em trobaran
serà una nit especial
i jo m'ho passaré genial.


Àlex A.


HALLOWEEN
Halloween vindrà,
i la gent s'espantarà.
Zombies, bruixes i demés,
i canvi caramels.

Per la nit no dormirem
per la por que tindrem,
tampoc soparem
pels caramels que menjarem.

Quan la gent sigui espantada
farem una burrada,
ens posarem sang falsa
i trucarem a alguna casa.

Irene G.


ELS PANALLETS I ELS BOLETS

Els panallets s'han de preparar
però els bolets els hem de caçar.
Són molt bons en proteïnes
i ens donen vitamines.

Un de pinyons li donarem a un animalet
i un de coco molt tovet.
Potser li agradarà
o potser el vomitarà.

No se sap mai
quin bolet agafaràs,
o un de verinós
o un de molt gros.

Joan

viernes

LA LLIGA DE CÀLCUL

Els dimecres a la tarda, dins de l'hora de "Taller de Càlcul", fem un campionat dins la classe que es diu LLIGA DE CÀLCUL. 


Consisteix en que un equip envia una sèrie d'operacions, que ha dit el Santi, a un altre equip. A més de fer-les correctament, cal fer la correcció bé, doncs si t'equivoques et resta un punt. Si guanyes t'emportes tres punts, si empates dos i si perds un punt. També hi ha 0 punts, però és per si fas una falta grossa.


A més de comptar els punts, també sumen les operacions ben fetes del total, això són els gols.


Les operaciones, que sempre són 5, varien segons el tema que fem a Matemàtiques.

Els equips són:
- Los 4 posibles (Pablo, Nico C., Belén i Àlex S.)
- Dores exploradores (Marc M., Àlex A. i l'Estiben)
- Calvitos Caillou (Irene B., Raúl i Joan)
- Dieces (Núria, Víctor i Diego)
- Els matemàtics (Irene A., Laura i Andrés)
- Míster Manji (Anouck, Nil i Marc P.)
- Supernúmeros (Alberto, Mar i Sergio)
- Albondigas fritas (Nico S., Irene G., Ainoha i Martí)


La classificació a dia d'avui, 6 d'octubre és la següent:
Primers els "Albondigas fritas", segons les "Dores exploradores", tercers els "Matemàtics", quarts els "Dieces", cinquens els "Calvitos Caillou", sisens "Los cuatro posibles", setens "Míster Manji" i vuitens els "Supernúmeros".




Martí, Nico C. i Àlex S.

ELS TERRARRIS DE LA CLASSE

El segon dia de classe el Santi va agafar amb la funda de les ulleres una mantis femella. És molt gran, amb unes potes enormes, al final dels seus braços té unes tenalles amb una rodona blanca i petita.


Després d'una setmana l'Alberto va portar una mantis mascle, vam poder veure com es reproduïen lentament. A la nit la mantis femella es va menjar al mascle i a una libèl·lula. L'única cosa que hem vist menjar han estat les llagostes.

El meu germà Eloy va portar una mantis "bebè" i de moment no ha menjat ni caçat gens. La mantis femella s'ha menjat mitja sargantana i dos caps de llagostes.

També tenim aranyes i vam veure com tres aranyes picaven a les seves preses i com les embolicaven amb la tela d'aranya, l'aranya li va absorbir tot i després va deixar caure a la seva presa.

Fa poc jo vaig portar dues sargantanes: a una li va arrencar el cap i a l'altra la hi va menjar. Ara esperem veure si posa ous.



Raúl

















Ahir la mantis va posar un ou al sostre del terrari i tots els nens de la classe esperem que surti una mantis petitona. La mantis menja molts bitxos, un dia vam portar nou i la mantis es va menjar tres, suposo que és perquè tenia molta gana.

Ens ha explicat el Santi que de una ooteca de mantis poden sortir 60, però que normalment no surten moltes cries pel medi ambient, però com que hi ha hagut l'escalfament de la terra jo crec que sortiran moltes.

Nil

miércoles

LECTURES INDIVIDUALS

Aquest llibre es diu "El cas de la festa de fi de curs", és de l'autor Joachim Friedrich i de l'editorial Edebé. Té 227 pàgines. 

Per mi un altre nom per aquest llibre podria ser "La terra contaminada", ja veureu perquè. El personatge que més m'ha agradat és el Preciós, perquè va el primer i no té res de bonic, només el nom.

El que més m'ha agradat del conte és quan es barallen el Fred i l'Oliver per una llauna buida de Coca-Cola.

El meu resum d'aquest llibre és:

A l'escola del Charly i els seus amics sempre fan una festa de fi de curs. Aquest any els ha tocat el medi ambient.
El Charly i els seus amics fan dos treballs. Un amb l'escola i l'altre sols. El que fan sols agafen terra a veure si està contaminada.
El Charly va dir que hi havia terra contaminada a l'hort de l'escola. Alguns pares van cavar i van veure un dipòsit de gasoil. Era el que feia que la terra estigués contaminada.

Aquest llibre m'ha agradat molt perquè a mi m'agraden els llibre d'aventures. El recomanaria a tota la gent de la classe i, a més a més, tracta de com podem aprendre a cuidar el medi ambient, ja que considero que és un tema força important.


Nico S. F.


El meu llibre es titula "La vall dels tigres". És de l'autor Jordi Sierra i Fabra, de l'editorial Edebé.

La meva proposta per un canvi de títol és "El vell tigre i el problema amb la vall".

El moment que més m'ha agradat és quan el vell tigre intenta caçar a un simi, però quan estava a punt d'agafar-lo la seva panxa va fer un rugit i va espantar el simi.

Aquest llibre ens explica la història d'un tigre, i diu:

El vell tigre famelenc busca menjar, troba un simi, però s'escapa. Decideix marxar a la vall a agafar menjar i agafa un animal del corral.
Els caps de les diferents valls fan una reunió i decideixen eliminar tots els tigres, van a dir-li al president que alguns dels soldat podrien anar a matar els tigres. El president els va contestar que com estaven en època de crisi, que no podia deixar tots els soldats, ja que hi havia més guerres, però que alguns sí que anirien a fer-ho.
Van matar tots els tigres. Aleshores només quedaven simis, els quals es reproduien tan ràpid que només van quedar simis a la vall. Va ser una catàstrofe.

La meva opinió sobre aquest llibre és que m'ha agradat, però és molt trist. Em vaig sorprendre al llegir que aquest llibre està basat en fets reals. La nota que li poso és de 8 perquè no tenia molta animació. Parla de matar els tigres i de res més.


Alberto



He llegit "Aydin". És de l'autor Jordi Sierra i Fabra, de l'editorial Edebé. Com és un llibre en castellà, el meu resum també l'he fet en casellà.

Aydin, una ballena encerrada en un laboratorio a causa de una tormenta es liberada. Godar, un chico de Gerze, se encuentra con la ballena en el mar. Se hacen muy amigos y se ven cada mañana. Su abuelo le explicó que Aydin no se iba a quedar, y Godar no le hizo caso.
Una mañana vió a su abuelo con un periódico y mal cara. Godar miró el periódico y vió que ponía "Guerra contra Aydin", significaba que se la iban a llevar. La mañana siguiente, había una grúa para llevarse a Aydin al laboratorio. Godar le decía que huyera pero la cojieron y se la llevaron de nuevo al laboratorio.
Ahora Gerze no era nada sin Aydin. Aydin intentaba salir porque quería ir con Godar, entonces saltó la red y se dirigió a Gerze. Godar estaba triste pescando, hasta que saltó Aydin. Godar se tiró, se abrazaron y siguieron siempre juntos.

La meva proposta per un altre títol és "Godar y la ballena blanca". El personatge que més m'ha agradat és Godar perquè troba una balena i es fan molt amics. A més, és un noi que quan estima algú, l'estima molt.

El millor moment per mi de tota la història és quan Godar veu el seu avi amb un diari i mala cara. Aleshores mira el diari i veu que posa "guerra contra Aydin". Em van entrar moltes ganes de veure que pasa amb la balena.

M'ha agradat molt aquest llibre. És un dels més bonics que he llegit. La part que no m'ha agradat gaire és quan s'emporten la balena i tota la gent comença a cridar fins que la capturen. Però tota la resta del llibre és molt emocionant. Hi ha moments que entren ganes d eplorar de l'emoció.


Mar

QUI ÉS?

Hem hagut d'escollir un company de la classe per fer la seva descripció. Les hem llegit en veu alta i la resta les ha hagut d'endevinar. Aquí tenim la descripció que va fer l'Estiben:  





Es bajito tiene 11 años y los 12 los cumple el 26 de mayo, es rubio, tiene los ojos marrones y tiene una caries en el diente. Corre mucho y es el más bueno de toda la clase jugando a fútbol, también juega en el equipo de Gavá y habla bastante. Su madre es pelquera y trabaja con su abuela. Tiene una hermana que se llama Yoana que va a segundo. A él le gusta una niña que se llama Marta que va a segundo de ESO.





És el Víctor

lunes

LES NOSTRES VACANCES

Els primers dies de classe vam estar parlant de les nostres vacances i vam haver de fer cadascú un text sobre elles: què hem fet, on hem anat...





Este verano he ido a Asturias de vacaciones, han sido unas vacaciones inolvidables. Subí a los Picos de Europa donde estan los lagos de Covadonga, son muy bonitos, el agua transparente y cristalina. Del agua salen unas plantas muy bonitas y se puede ver cómo beben en el lago, las vacas.
El hotel no era nada feo, tenía unas piscinas olímpicas y un bar donde jugábamos al billar dos partidas al día o una cuando llegábamos muy tarde de visitar cosas. En el hotel nos dijeron que era muy bonito ir a ver como hacían el queso típico de Asturias, se llama Cabrales y lo hacen como todos los quesos pero lo dejan en unas antiguas cuevas muy frías donde habían hongos, cuando lo dejaban en reposo dos o tres meses, el hongo se había pegado y quedaba una capa lisa, nos enseñaron un video de cómo lo hacían para que lo entendiéramos mejor y al acabar el video nos dieron queso de cabrales con tostadas, era muy fuerte y a mi no me gustó nada aunque estuvo muy bonita la visita de ver.
Al irnos visitamos el Pilar, que está en Zaragoza, que fue donde cayeron dos bombas y no explotaron y ahora estan colocadas en el techo. También dimos una vuelta y fuimos a un supermercado muy grande y típico de allí, donde la morcilla está buenísima.



Raúl





Jo he estat a una excursió molt xula que va ser a Almeria, que és la capital de Vera. A Vera vaig anar a un hotel que es diu Valle del Este, allà hi ha també vivendes, perquè els meus pares al 2006 van comprar una casa.
Allà hi ha un camp de golf, una piscina i camps de padel.
Vam anar a visitar unes coves que es diuen Cuevas de Sorbas". Ens vam haver de posar uns cascos de miners.
Un dia també vam anar a visitar un lloc on es filmen les pel·lícules de l'Oest, i ens van fer una actuació.
Al dia següent vaig anar a dinar amb el Joan i l'Andrés a un parc aquàtic de Vera, ens ho vam passar bomba.
Quan vam tornar a casa unes setmanes després vaig anar a Aqualeón i vaig veure a l'Àlex A., Primer vam anar on estaven els animals però no hi havia lleons. Els lleons els has de veure amb un autobús. M'ho vaig passar molt bé.



Núria